Categories

Денот на победата над фашизмот, Денот на Европа, ќе го помниме со генерации и како ден кога Куманово беше потресено со 48-часовната војна во населбата Диво Насеље, еден жесток...

Прочитај повеќе...

Помина точно една година, 27 април, а Фејбукот ме потести на песната „Липе цвату, све је исто ко и лане“…, од Бело Дугме, бидејќи со таа песна другарот Ермин...

Прочитај повеќе...

Ниту една јавна личност не е лишена од приватни активности по преземањето на политичка или друг вид на функција во државата. И тие, покрај сѐ, наоѓаат време за театар,...

Прочитај повеќе...

Судница, Основен Суд – Куманово, 15.03.2018, рочиште за случајот за Алмир Алиу, 4 годишното дете прегазено од Бобан Илиќ. Мала просторија, недоволна за да ги собере сите што сакаат...

Прочитај повеќе...

Пред неколку дена, веројатно предизвикана од еден текст потпишан од Јове Кекеновски, во јавноста се појави „реакција“ на „реформаторите“ во ВМРО-ДПМНЕ. Во реакцијата зборувајќи во името на реформаторите се...

Прочитај повеќе...

Социјалните служби на нашата мала и мила Република, земале мало сиромашно девојче – Ромка под нивна заштита поради питачење. Девојчето тогаш имало 5 години, а сега има 13 години....

Прочитај повеќе...

Јас го разбирам светот како поле за натпревар помеѓу ромските политичари, коишто се натпреваруваат кој ќе направи пограндиозен, пораскошен, поспектакуларен… „Ромски бал“!

Прочитај повеќе...

Зборот политика потекнува од грчкиот збор Полис – град – граѓанство. До неодамна, мнозинството граѓани велеа не ме интересира политика, денеска бараат некој со волшебно стапче да им го...

Прочитај повеќе...

На целата мака што ја тргавме единаесет години со криминалната ВМРО-ДПМНЕ, кон крајот на ноември дознаваме дека долги години во нашава земја се увезуваат, дистрибуираат по здравствените установи и...

Прочитај повеќе...

КОЛУМНА ДИКовци!

„Срамота е ова што го прават“- си шепотеше Дума на седницата со другарчето Милев, кога со низа аргументи, барем тие мислеа дека држат вода нивните објаснувања, Државната изборна комисија...

Прочитај повеќе...