Categories

пишува: Сашо Орданоски Да претпоставиме вакво сценарио: референдумот блескаво да успее (знаеме, знаеме, дефиницијата на „блескавоста“ ќе биде отворена за различни интерпретации), а во Собранието да не се собере...

Прочитај повеќе...

пишува: Сашо Орданоски Последното испитување на јавното мислење во Македонија – во форма на гласање на судиите во Уставниот суд – покажа резултат од 7:2 во поддршка на референдумот...

Прочитај повеќе...

пишува: Сашо Орданоски Деновиве слушам неверојатни теории на заговор што се шират според принципот кој кај ќе стигне во реалниот и виртуелниот простор за комуницирање, а главно потекнуваат од...

Прочитај повеќе...

пишува: Сашо Орданоски Демисијата на ВМРО-ДПМНЕ од она што може да се нарече сериозна политика, меѓу другото, ги направи политичките пребези многу „евтини“. Секој ден по некој прононсиран поддржувач...

Прочитај повеќе...

пишува: Сашо Орданоски Морам да признам дека секој нов ден поминат со политичарот Христијан Мицкоски носи сè поголеми изненадувања. Земете го, на пример, последниот, викендашки антиреферендумски митинг во Штип…

Прочитај повеќе...

пишува: Сашо Орданоски Го одгледав настапот, и реакциите на говорот на Заев во Европскиот Парламент. Беше тоа обраќање на лидер на една мала европска земја кој успеа да ги...

Прочитај повеќе...

пишува: Сашо Орданоски Ете, дури и Бранко Црвенковски излезе со јавен став во однос на референдумот, а ВМРО-ДПМНЕ не! При тоа, Црвенковски како во своите најдобри денови: јасен, луциден,...

Прочитај повеќе...

пишува: Сашо Орданоски Да се обидеме да појасниме што ѝ соопшти вчера претседателот на ВМРО-ДПМНЕ на македонската јавност на онаа речиси полноќна прес-конференција – во комитски стил, мора да...

Прочитај повеќе...

пишува: Сашо Орданоски Човек да не поверува, но раководството на ВМРО-ДПМНЕ денеска ќе го соопшти ставот на партијата во врска со закажаниот референдум. А ставот е: дека идниот понеделник...

Прочитај повеќе...

пишува: Сашо Орданоски Не издржа г. Ѓорге Иванов. Се трудеше, не дека не, да не кажува јасно и официјално, а особено не искрено, што е неговиот став за референдумот...

Прочитај повеќе...