Categories

Од архивата на Цивил – 01.07.2017 Лето 2017, горештините почнаа паралелно со жешките обвиненија и барања за притвор  од Специјалното јавно обвинителство за долгогодишните криминалци кои владееjа со земјава...

Прочитај повеќе...

КОЛУМНА ДИКовци!

„Срамота е ова што го прават“- си шепотеше Дума на седницата со другарчето Милев, кога со низа аргументи, барем тие мислеа дека држат вода нивните објаснувања, Државната изборна комисија...

Прочитај повеќе...

Пишува: Сашо Орданоски Последнава посета на Заев на Брисел мене ми личи како кога магаре ќе се покани на свадба: големината на комплиментите што му ги направија таму веројатно може...

Прочитај повеќе...

Пишува: Сашо Орданоски Знае ли јавноста во Македонија колкава е платата на амбасадорот Џес Бејли? Има ли „свиркач“ во Американската амбасада во Скопје или некој добар новинар-истражувач преку кого можеме...

Прочитај повеќе...

Во октомври ги прашавме ДИК-овците за видот и вредноста на јавните набавки, поврзани со набавка на комуникациска опрема (телефони, мобилни телефони и друго) од нашите пари, за висината на...

Прочитај повеќе...

Вака сега. Дека крадеа знаевме. Но немавме претстава колку. А ни како, на кои се начини. Можеби веќе со првите бомби започна да ни се склопува мозаикот. Ама испадна...

Прочитај повеќе...