Categories

„Сè посилни се земјотресите во охридско-преспанскиот регион кои централната власт предводена од СДС ги игнорира и се однесува како да не постојат.“ – соопшти партијата чии лидери и стотици...

Прочитај повеќе...

Слободата на изразување и мислење е еден од принципите во кои силно верувам и заради тоа го користам сопственото право да ги коментирам јавно искажаните ставови на пратеникот Зекири....

Прочитај повеќе...

Лето 2017, горештините почнаа паралелно со жешките обвиненија и барања за притвор  од Специјалното јавно обвинителство за долгогодишните криминалци кои владееjа со земјава и подземјето, на денот од истекувањето...

Прочитај повеќе...

Поминавме десет години во дијагностицирање на проблемите во здравството, од долговите на државните клиники, ужасната состојба на болниците пред распаѓање, најголема стапка на смртност на новороденчиња во регионот, дефицитарни...

Прочитај повеќе...

Ако сакаме да добиеме функционални и транспарентни локални власти, кои ќе бидат контролирани од граѓаните, ВМРО-ДПМНЕ треба да биде поразена и на локалните избори кон крајот на годинава. Впрочем,...

Прочитај повеќе...

Додека ги чека автопатиштата од „5 милиони евра за километар“, Македонија остана заталкана на селските џадиња што водат во далечното минато… На фаќачите сеир им остана „утехата“ што ни...

Прочитај повеќе...

Националистичка реторика, тензии и можни меѓуетнички и меѓуверски инциденти, тешки злоупотреби на општинските ресурси, политичка корупција, уцени, закани и притисоци врз гласачите, се само дел од долгата листа проблеми...

Прочитај повеќе...

ДПМНЕ го прослави 27-от роденден… Веќе уморниот и десеткуван агитпроп апарат на Груевски продолжува да произведува здодевни и плитки говори за него. Роденденот на партијата, среде скапо платениот лажен...

Прочитај повеќе...

Со гумени чизми, стари и несоодветни униформи, опремени со ашови и слични, едноставни земјоделски и градинарски алати, со ниски плати, неисплатени дневници, гладни и потценети… Тоа се војниците на...

Прочитај повеќе...