Categories

Има многу слоеви во заплетканата полициска трагикомедија. Колку полиции има Македонија? Несомнено, најмалку две. Едната е професионална полиција, составена од луѓе кои се искусни и имаат извонредни вештини и...

Генерален реизбор на судиите, укинување на радиодифузната такса и на екстерното тестирање во образовниот систем, се меѓу првите чекори коишто ќе ги преземе новата власт во Македонија, најави лидерот...

Две години по протестите против полициската бруталност и на денот на судењето за „Случајот Тврдина“, јавноста треба да дознае, едноставно, неколку непознати факти кои мора да се знаат!

Веројатно слушнавте или прочитавте, драги сограѓани и сограѓанки, дека овој викенд, на најдрзок начин беа ограбени канцелариите на ЦИВИЛ – Центар за слобода, кои се наоѓаат во строгиот центар...