Categories

ПРАВНИ ПЕРСПЕКТИВИ За парадата на гордоста

Едни ми велат: значи веќе здосадија со ова хомосексуалциве и лезбејкиве. Толку поважни работи има, а ние се занимаваме со глупости. Други ми велат: кој им брани да прават...

Прочитај повеќе...

пишува: Сашо Орданоски Не е лошо тоа што во Македонија забрзано се отвора дебата за реформа на изборниот модел. Многумина се надеваат дека преку таа дебата ќе се сопре...

Прочитај повеќе...

Се случи и тоа чудо. Опозицијата „лобира“ за преговори! Таа, во чие срце и душа сѐ уште стои почесниот претседател, кој тринаесет години сукцесивно нѐ убедуваше дека „предраспадната“ ЕУ...

Прочитај повеќе...

Тој што се фали дека излегол од пушка, може да заврши од „бомбите“ што ги нарекува „шала“ и „утринска слана“.

Прочитај повеќе...

продолжение на колумната „Датум за европска свадба“… Настрадин Оџа: (од под чалмата, му ги подава мустаќите на Рафаел Камхи). Повели Јудах Мозес, ги заслужи. (Јудах Мозес бен Москони ги...

Прочитај повеќе...

Пишува: Сашо Орданоски Реално, хаотична е целата моментна политика на ЕУ кон Балканот. Земете го нашиот случај: од една страна, Комисијата во заминување дава охрабрувачки и поттикнувачки изјави и...

Прочитај повеќе...

„Колкава е цената на лагите? Таа не се состои во тоа дека ние по грешка ќе мислиме дека тие се вистина. Реалната опасност е дека ќе слушнеме толку многу...

Прочитај повеќе...

(продолжeние на колумната „Во Аквариус, за датумот на преговори со ЕУ“) Го пиевме чајот во тишина. На една охридска маса во Аквариус, бевме седнати Итар Пејо, Настрадин Оџа и...

Прочитај повеќе...

пишува: Сашо Орданоски Драматичноста со која, од неодамна, Заев ја предупредува Европската Унија дека, доколку земјава не добие датум за преговори, ќе биде доведено во прашање натамошното опстојување на...

Прочитај повеќе...

пишува: Коста Стоименовски Поранешниот хрватски претседател Иво Јосиповиќ бараше да му се одобри да користи апанажа само 6 месеци додека не ги среди формалностите за враќање на поранешната професорска...

Прочитај повеќе...