Categories

пишува: Сашо Орданоски Туф, туф, голема новост, хулиганите во редовите на „Комитите“ со говор на политичка, верска и етничка омраза навивале за „Вардар“ на големата прослава во Скопје! Такви...

Прочитај повеќе...

Не знам дали го видовте надојдениот Вардар. Како и секогаш, а надојде, вади на површина секакви работи. Пловат пластични шишиња, кеси, пловат фотелји, троседи, мртви животни, шпорети, фрижидери…Настрана меките...

Прочитај повеќе...

пишува: Џевдет Хајредини НА СТРАНА РЕЧНИКОТ, ДА ГОВОРИМЕ ЗА ТОА ШТО НАВИСТИНА КАЖУВААТ БОМБИТЕ Венецијанската Комисија своевремено препорача и снимките со приватни разговори да се објават, доколку го допираат...

Прочитај повеќе...

Вардар повторно стана европски шампион. Два пати во три години! А ние сè уште не мрднавме од мртвата точка на бедотијата која секојдневно ја живееме.

Прочитај повеќе...

(Продолжение од колумната….Јудах бен Москони и Охрид) Го испивме кафето молчејќи. Сркавме гласно, беше луто жешко. Чутеа и двајцата и Настрадин оџа и Итар Пејо. Чутев и јас. После...

Прочитај повеќе...

пишува: Сашо Орданоски Ден недела: прво, целата Влада јавно реферира со часови, малку пропагандно, малку интроспективно, за сработеното во последните две години; па комплетната егзекутива на НАТО, на чело...

Прочитај повеќе...

И ГРУЕВСКИ СЕ ФАЛЕШЕ СО НИЗОК ПРОЦЕНТ НА ЈАВНИОТ ДОЛГ Во новата фискална стратегија на владата се вели дека државата „ќе се обиде да го контролира јавниот долг“. Државата,...

Прочитај повеќе...

Настрадин Оџа и Итар Пејо слушнале дека пишував за нив во претходната колумна и дека сум ги вселил во Охрид. Пуштиле абер, сакале да ме видат на кафе. Дојди...

Прочитај повеќе...

пишува: Сашо Орданоски Денот по добивањето на најдобриот европски Извештај, во историјата на Македонија, за напорите за нејзино интегрирање во ЕУ, со јасна безусловна препорака за добивање датум за...

Прочитај повеќе...

пишува: Коста Стоименовски Последната комунистичка гарнитура во Социјалистичка Република Македонија (СРМ) покажа големо чувство за одговорност пред историјата. Согледа дека идејата за комунизмот како идеологија и социјализмот како систем...

Прочитај повеќе...