Categories

Плукањето по… што и да е, кај нас е веќе долго развиван национален спорт. Толку развиен што може да го предложиме за нова олимписка дисциплина, со право надевајќи се...

Прочитај повеќе...

Луѓе, луѓе! Јас ви станав владетел, веднаш почнете да ме обожувате! Искршете ги вашите „идоли“ после вашата заблуда, кога гласавте за мене, бидејќи од сега натаму, ќе гледате само...

Прочитај повеќе...

2 Јануари е. Ден по преминот од онаа во оваа година. Не очекувам да се случи ништо спектакуларно во овој ден. Одам до продавница. Мамурен сум и наполнет до...

Прочитај повеќе...

Додека зачекорувате во новата година, со несигурни чекори од мамурлакот… Во пресрет на следните големи предизвици поврзани со варењето и крвотокот, до средината на јануари… Да продолжиме со обидот...

Прочитај повеќе...

Додека за малкумина и притворот е рај, за многумина и слободата е пекол. Скромни или сосема празни трпези, студени домови, осаменост и неизвесност во срцата на сиромашните беа на...

Прочитај повеќе...

(НЕ)ОБИЧНИ ПРИКАЗНИ За крај

Обично на крајот на годината се пишуваат сеќавањата за тоа како поминавме во годината што измина.

Прочитај повеќе...

Да, јасно е и разбирливо е и треба да добие поддршка праксата на органите на прогонот да не бараат притвор, ама баш секогаш кога некој сторил кривично дело. Уште...

Прочитај повеќе...

ВО ОДБРАНА НА ДЕМОКРАТИЈАТА (3) Република Македонија е заробена држава. Република Македонија е сѐ уште заробена држава. Заробена е од носителите на претходно направениот криминал кои метастазирале во целокупната...

Прочитај повеќе...

пишува: Сашо Орданоски Фантазијата што се обидува да ни ја продаде новогодишната оптимистичка пропаганда на Владата, дека 2019 ќе била „Година на Економијата“, нема никаква основа во реалниот македонски...

Прочитај повеќе...

(НЕ)ОБИЧНИ ПРИКАЗНИ А, не бевме ‘рѓосани

Не знам дали почнуваат да кулминираат точките на вриење периодов, ама луѓево наши, вклучувајќи ја тука и мојата маленкост, стануваат многу нервозни заради тоа што по падот на режимот...

Прочитај повеќе...
image_pdfimage_print