Categories

Сакате еден сосема обичен муабет за сосема обични, секојдневни маки? Нешто што нема да го запомните, затоа што е дел од секојдневните кафеански средби, по дома додека телевизорот е...

Прочитај повеќе...

КОЛУМНА Фајронт!

пишува: Сашо Орданоски Уште денеска ќе проверам дали има некое слободно место за дочек на Нова Година во хотел „Мериот“ во Скопје. Таму ќе слави друштвото на победниците во...

Прочитај повеќе...

Можеме да здивнеме и да ги прославиме новогодишните и божиќните празници спокојно. Новите антикорупционери, членовите на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), ќе имаат повисоки плати, според последната...

Прочитај повеќе...

КОЛУМНА Попот и оџата

Почитувани мои! Си била една снаа. Имала десет золви е пет девери. Страшно! Арно ама, и покрај толкавата бројност на „непријателите“ и таа била итра и не се давала...

Прочитај повеќе...

пишува: Сашо Орданоски Некој деновиве спомна дека бегството на Груевски од Македонија има и една друга, приватна опачина, која не е исклучено да влијае врз неговите понатамошни одлуки за...

Прочитај повеќе...

Кога сендвичот е лош и саламата е расипана, кога нема, но и кога има зелена салата, на пица што секогаш подразбира домати, сепак, се става кечап и мајонез. Во...

Прочитај повеќе...

пишува: Сашо Орданоски Мислам дека во демократско општество, какво што сака да биде Македонија, е сосема во ред да се има скепса околу кандидатурата на Заев и Ципрас за...

Прочитај повеќе...

Во текот на изминатата недела на медиумската платформа на ЦИВИЛ беа објавени повеќе колумни од добро познатите автор(к)и, чии имиња можете често да ги сретнете тука. Според статистиките, рубриката „Мисла“,...

Прочитај повеќе...

Општ колективен договор (ОКД) за приватниот сектор од областа на стопанството е договор со кој се доуредуваат правата и обврските на вработените и работодавачите во приватниот сектор. Тој треба...

Прочитај повеќе...

(НЕ)ОБИЧНИ ПРИКАЗНИ Пајажина

 Не секому може да се помогне, но, секој може секому да помогне, се разбира, доколку за такво нешто има желба.

Прочитај повеќе...
image_pdfimage_print