Categories

Кога ме прашуваа луѓе зошто овој пат сум во Македонија и кој е мојот проект во земјата, некако бев недоволно јасна. Почнав да доагам тука во октомври 2003 година,...

Прочитај повеќе...

Државната изборна комисија или барем оној што им го администрира твитерот изрази жалење за смртта на познатиот  шведски ди-џеј Тим Берглинг или попознат како Авичи.

Прочитај повеќе...

Уцената како средство за остварување на одредена цел во секојдневниот живот, а особено во политиката е под секое човечко достоинство. Но, тој факт на многумина воопшто не им пречи...

Прочитај повеќе...

Пратеникот Амди Бајрам вчера заспал во Собрание. Тоа беше главна тема на социјалните мрежи, а коментарите беа дека Амди Кока-Колата спие во Собрание и си зима огромна плата, додека...

Прочитај повеќе...

Генерацијата родена 1955 година растеше во поранешната држава во период на електрификација и индустријализација. Тоа беше релативно сиромашно, но сепак, безгрижно детство. Полека, паралелно со образованието кое беше солидно...

Прочитај повеќе...

„Само Талибанците во Авганистан и радикалите на ИСИС во Сирија и во Ирак уриваа споменици. Нивната деструкција, невидена за 21 век ја осуди целиот цивилизиран свет. Истото што го...

Прочитај повеќе...

Инцидентот со силуваното дете и одбегнувањето на одговорност од страна на надлежните институции е уште еден индикатор дека имаме делумно иста власт како предходната, гледаме делумно ист производ во...

Прочитај повеќе...

Атина би можела да го признае Косово, ако тоа го побара Вашингтон, од неколку причини. Меѓу тие причини, најголемиот е економскиот, заради притисокот што доаѓа од ЕУ и Германија....

Прочитај повеќе...

Мерките за решавање на проблемот со загадениот воздух во Скопје не се реални, ниту пак имаат некакво влијание врз прочистувањето на воздухот. Одлуката за бесплатен јавен превоз, којашто неколку...

Прочитај повеќе...

„Тврдокорните“ и останатите патриотски здруженија ќе протестирале пред Метју Нимиц и нема да дозволат Македонија во спорот за името да биде поразена. На помош во битката за името им...

Прочитај повеќе...