МОНИТОРИНГ

Наместо со фокус на понудата за граѓаните – медиумите со рефлексија на кампањите доминирани од црна пропаганда, дезинформации, клевети, навреди и омраза (9 дел)

пишува: ПЕТРИТ САРАЧИНИ Прв дел | Втор дел | Трет дел | Четврти дел | Петти дел | Шести дел | Седми дел | Осми дел Новинари, активисти, граѓански организации, уметници, граѓани... цел...

Read more

Наместо со фокус на понудата за граѓаните – медиумите со рефлексија на кампањите доминирани од црна пропаганда, дезинформации, клевети, навреди и омраза (8 дел)

пишува: ПЕТРИТ САРАЧИНИ Прв дел | Втор дел | Трет дел | Четврти дел | Петти дел | Шести дел | Седми дел Политиката, извор и жариште на омразата. Политичари мразачи, и политичари...

Read more

Наместо со фокус на понудата за граѓаните – медиумите со рефлексија на кампањите доминирани од црна пропаганда, дезинформации, клевети, навреди и омраза (7 дел)

пишува: ПЕТРИТ САРАЧИНИ Прв дел | Втор дел | Трет дел | Четврти дел | Петти дел | Шести дел Примери на „мрежи“ и на оркестрирана пропаганда и омраза на Твитер Мониторинг тимот...

Read more

Наместо со фокус на понудата за граѓаните – медиумите со рефлексија на кампањите доминирани од црна пропаганда, дезинформации, клевети, навреди и омраза (6 дел)

пишува: ПЕТРИТ САРАЧИНИ Прв дел | Втор дел | Трет дел | Четврти дел | Петти дел ФБ страници кои оркестрирано шират дезинформации и омраза. Како дејствуваат и какви пораки и содржини промовираат?...

Read more

Наместо со фокус на понудата за граѓаните – медиумите со рефлексија на кампањите доминирани од црна пропаганда, дезинформации, клевети, навреди и омраза (5 дел)

пишува: ПЕТРИТ САРАЧИНИ Прв дел | Втор дел | Трет дел | Четврти дел ПРИМЕРИ НА ОРКЕСТРИРАНО ШИРЕЊЕ ДЕЗИНФОРМАЦИИ И ЛАЖНИ ВЕСТИ ПРЕКУ МРЕЖИ НА ПОРТАЛИ Во текот на предизборието имаше зголемен наплив...

Read more

Наместо со фокус на понудата за граѓаните – медиумите со рефлексија на кампањите доминирани од црна пропаганда, дезинформации, клевети, навреди и омраза (4 дел)

пишува: ПЕТРИТ САРАЧИНИ Прв дел | Втор дел | Трет дел МРЕЖИ ЗА ОРКЕСТРИРАНО ШИРЕЊЕ ПАРТИСКА ПРОПАГАНДА, ДЕЗИНФОРМАЦИИ И ОМРАЗА Најчесто, објавите се споделуваа на организиран начин на страници на ФБ, со навидум...

Read more

Наместо со фокус на понудата за граѓаните – медиумите со рефлексија на кампањите доминирани од црна пропаганда, дезинформации, клевети, навреди и омраза (3 дел)

пишува: ПЕТРИТ САРАЧИНИ Прв дел | Втор дел Оркестрирано мразење и дезинформирање – главно оружје за мобилизација на партиски војски и дискредитирање, замолчување, обесхрабрување и разочарување на противниците Главна цел на ова...

Read more

Наместо со фокус на понудата за граѓаните – медиумите со рефлексија на кампањите доминирани од црна пропаганда, дезинформации, клевети, навреди и омраза (2 дел)

пишува: ПЕТРИТ САРАЧИНИ (продолжение од 1 дел) Црната пропаганда и „бомбите“ „носители“ во кампања, резултат:  помалку гласачи Како важен „столб“ на црната кампања на овие избори несомнено треба да се истакнат...

Read more

Наместо со фокус на понудата за граѓаните – медиумите со рефлексија на кампањите доминирани од црна пропаганда, дезинформации, клевети, навреди и омраза (1 дел)

пишува: ПЕТРИТ САРАЧИНИ Општа оценка за медиумското известување за изборниот процес Парламентарните избори на 15 јули беа први откако Северна Македонија се извлече од децениското владеење на Никола Груевски, што...

Read more

ЦИВИЛ со нова опсежна анализа за медиумското известување за изборниот процес

Во постизборниот период, ЦИВИЛ објави серија извештаи и анализи за спроведувањето на изборниот процес. Во претстојниот период, Организацијата го финализира објавувањето на извештаите и анализите од мониторингот, по што ќе...

Read more
Page 1 of 7 1 2 7
Currently Playing