(НЕ)ПРАВДА

Царовска: На нашите сограѓани од пониските социјални слоеви и ранливите групи прв пат по многу години им обезбедуваме достоинствен живот

Министерката за труд и социјални политики, Мила Царовска, која важи за една од најдобрите во Владата предводена од СДСМ, денеска одржа прес конференција. Министерката што води еден од најтешките и...

Read more

Петицијата за укинување на привилегиите трае до 7 септември, потоа ќе се интензивира притисокот врз институциите

Петицијата #КрајЗаРасипништвото која ја покрена ЦИВИЛ, со барање сите привилегии на функционерите, именувани или избрани на локално и централно ниво да се укинат, односно да се редуцираат до ниво што...

Read more

Царовска најави отворање на нови центри за жртви на семејно насилство

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска вчера попладне го посети Засолништето за лица жртви на семејно насилство во Кочани, каде што беше на роденденска забава на едно од...

Read more

ЦИВИЛ го обновува повикот за поддршка на Иницијативата „Крај за расипништвото“ за укинување или драстично намалување на привилегиите на функционерите

ЦИВИЛ денеска го обновува повикот до граѓанките и граѓаните за поддршка на Иницијативата #КрајЗаРасипништвото, која, во нејзината онлајн верзија до сега ја потпишале над 2.500 луѓе. „Можеби не сме први...

Read more

Најчевска: Декларативно сме напредни, ако загребеме под површината ќе изникне неверојатен отпор

Новиот закон за основно образование предвидува сериозни промени во однос на инклузијата на учениците со посебни образовни потреби во редовниот образовен систем, односно редовните училишта. На оваа тема разговараме со...

Read more

Дали и колку македонскиот образовен систем е подготвен за инклузија?

Министерот за образование и наука, Арбер Адеми на вчерашната прес-конференција ги презентираше промените во основното образование од септември оваа година. На вчерашната владина седница беа усвоени двете законски решенија, односно...

Read more

Преку 2.000 потписи за иницијативата „Крај за расипништвото“

ЦИВИЛ денеска објави дека Иницијативата #КрајЗаРасипништвото до сега ја потпишале над 2.000 граѓанки и граѓани. Поточно, во моментот на објавување на оваа информација, својата поддршка ја дале точно 2.202 потписнички и потписници....

Read more

Државата наплаќа, ама не плаќа

Секоја давачка, макар и најмала, мора да биде платена. Ако обврските не се подмируваат на време, институциите и јавните претпријатија имаат ефикасни начини за „убедување“ да ги исплатите сите свои...

Read more
Page 1 of 2 1 2

БЕСПЛАТЕН ДНЕВЕН Е-БИЛТЕН

us-embassy