ОПШТЕСТВО

Слободно општество со ЦИВИЛ во Куманово

ЦИВИЛ продолжува со теренската работа со проектот Слободни медиуми за слободно општество. Со информативен штанд на градскиот плоштад и средби со граѓанките и граѓаните, медиумите и граѓанското општество, тимот на...

Read more

Селмани предупреди, Владата сака да воведе цензура во медиумите

Министерството за информатичко општество и администрација денеска во Скопје организираше дебата за Нацрт-законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, пренесува ЗНМ.  Претседателот на ЗНМ, Насер Селмани ја обвини Владата дека...

Read more

Од жена инженер не бидува?!

Млади дипломирани архитекти/ки за ЦИВИЛ Медиа сведочат како (се) биле искористени од сопствениците и директорите на одредени градежни фирми. Младите архитекти кои решија да проговорат за проблемите со кои се...

Read more

Работилница за интеграција и трајни решенија за косовските бегалци

Дводневна работилница на тема „Подобрување на системот на правна заштита во врска со азил и натурализација“ ќе се одржи денеска и утре во Скопје, поврзана со интеграцијата на косовските бегалци,...

Read more

Првите граѓански новинар(к)и од новата генерација на ЦИВИЛ веќе снимаат!

„Учествуваме, набљудуваме, известуваме“ е слоганот на новата серија регионални семинари за граѓанско новинарство кои ЦИВИЛ ги организира во третата година од спроведувањето на проектот Граѓански објектив. Првиот семинар од новата...

Read more

Изборни недостатоци во Македонија и искуствата во регионот

Центар за граѓански мониторинг  ја презентираше својата студија  „Компаративна студија за изборните недостатоци во Македонија и искуствата во регионот", во Клубот на новинари. “Идејата беше да споредиме со другите земји,...

Read more

Започнува новата серија семинари за граѓанско новинарство

„Учествуваме, набљудуваме, известуваме!“ е слоганот на новата серија регионални семинари за граѓанско новинарство кои ЦИВИЛ ги организира во третата година од спроведувањето на проектот „Граѓански објектив“. Денеска истекува рокот за...

Read more
Page 276 of 399 1 275 276 277 399

БЕСПЛАТЕН ДНЕВЕН Е-БИЛТЕН

us-embassy