ОПШТЕСТВО

Дерала: Граѓанското општество е пред големи предизвици

Објективноста и пристапот до информации, квалитетот на јавните услуги и јакнењето на конституентите, одржливоста и самоодржливоста - се најголемите предизвици пред граѓанското општество во овој период - рече Џабир Дерала,...

Read more

Учествуваме, набљудуваме, известуваме!

„Учествуваме, набљудуваме, известуваме!“ е слоганот на новата серија регионални семинари за граѓанско новинарство кои ЦИВИЛ ги организира во третата година од спроведувањето на проектот „Граѓански објектив“. Семинарот ќе се одржи...

Read more

Средба со граѓанското општество во Македонија

Европскиот економско-социјален комитет при Европската комисија е дел од нивните редовни активности во рамки  Комитетот за следење на земијте од  Западен Балкан денеска организираше средба со граѓанските организации во Македонија....

Read more

Ќулавкова: Дното го постигнавме, време е да се искачиме нагоре!

Божана Ќулавкова, новинарка во интервју за ЦИВИЛ Медиа зборува за слободата на изразување, медиумските слободи, комерцијализацијата на медиумите и притисоците од бизнис центрите на моќ. https://www.youtube.com/watch?v=VEnOP-ksSsE&t=3s ЦИВИЛ Медиа: Што за...

Read more

Сѐ повеќе влади манипулираат со социјалните медиуми и интернетот

Се повеќе влади ги следат примерите на Русија и Кина со манипулирање на социјалните медиуми и потиснување на изразување на мислења на интернет, што претставува сериозна закана за демократијата, соопшти...

Read more

Сулимани: Гласот на народот е услов за повисока институционална одговорност

Џенис Сулимани, новинар во „Лајм Прес“ во интервју за ЦИВИЛ Медиа изјави дека е потребно што повеќе граѓани да се критични и активни за да институционалната одговорност кон нив да...

Read more

Јаневска: Поддршката од уредникот е многу важна!

Убавка Јаневска, долгогодишна новинарка, во интервју за ЦИВИЛ Медиа зборува за слободата на изразување, за медиумските слободи, за уредништвото како поттик за новинарите и притисоците со кои таа се соочила...

Read more
Page 278 of 399 1 277 278 279 399

БЕСПЛАТЕН ДНЕВЕН Е-БИЛТЕН

us-embassy