Categories

„ЦИВИЛ – Центар за слобода со години се соочува со жестоки притисоци и црна кампања кои имаат цел да ја скријат вистината за тешката состојба со човековите права, за кои...

Прочитај повеќе...

Младинскиот сојуз од Крушево, на 14 март (вторник), со почеток во 19 часот, ќе одржи онлајн-дискусија, со фокус на младинските миграции кон западноевропските земји, но и на внатрешната миграција, од...

Прочитај повеќе...

Два пациента од Крива Паланка починале на пат кон Ургентниот центар во Скопје! Едниот од нив починал во кумановската болница, а вториот, на наплатната рампа кај Романовце, кога возилото...

Прочитај повеќе...

По минатонеделното избувнување на голем пожар во кој целиот објект со два посебни влеза беше целосно пеплосан, децата од градинката „8 Април“, набргу, привремено ќе бидат сместени во средното...

Прочитај повеќе...

Од денеска, новинарите и медиумските работници на Медиа принт Македонија, ќе штрајкуваат по осум часа, а многу веројатно е дека весниците „Дневник“, „Вест“ и „Утрински весник“, воопшто нема да...

Прочитај повеќе...

Марија Баришин објави потресно сведоштво за нејзиното искуство со институциите и тешкото кршење на нејзините човекови права. Нејзиното сведоштво го пренесуваме во целост. ЦИВИЛ – Центар за слобода ќе...

Прочитај повеќе...

Дел од студентите што се сместени во студентскиот дом „Стив Наумов“ во Скопје, во изминатите неколку дена немаат вода! Да не беа социјалните мрежи, за овој проблем никој немаше да...

Прочитај повеќе...

Државниот инспекторат за градежништво и урбанизам (ДИГУ) и Државниот инспекторат за животна средина (ДИЖС), доставија известувања со кои се бара Општина Охрид да го поништи одобрението за градба на...

Прочитај повеќе...