ОПШТЕСТВО

ЦИВИЛ ќе продолжи со интензивен мониторинг и расветлување на сите аспекти на изборите

Вчерашниот изборен ден за ЦИВИЛ - Центар за слобода, помина во интензивна комуникација со набљудувачите, граѓанските новинари и волонтери, кои активно го следеа изборниот процес во земјата. Огромен број материјали...

Read more

„В џеб, ако нема каде“

„В џеб, ако нема каде друго“, е акцијата која активистите и волонтерите на движењето ЛЕАД, ќе ја спроведат денес од 13 часот за чистење на Етно Село од отпадоци. „Целта...

Read more

Поради долг нема да има ново запросување на „Евровизија“

Поради долг на „Македонската радио-телевизија“ (МРТ), гледачите можеби нема да имаат можност да видат ново запросување на македонските учесници како што беше ланскиот случај, бидејќи наскоро може да останат без...

Read more

Секој петти човек во Македонија живее во сиромаштија!

Секој петти човек во државата живее во сиромаштија, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Во 2016 година, во Македонија, стапката на сиромашни лица изнесувала 21.8 проценти од вкупното население...

Read more

Владата обезбеди средства за набавка на инкубатори

Обезбедени се финансиски средства за итна набавка на инкубатори за Гинеколошко-акушерската клиника (ГАК). „Владата на Република Македонија на 33-та седница донесе одлука за измена на распоредот на средствата во посебниот...

Read more

Двајца се караат, народот губи

Партијата која до вчера ја воздигнуваше македонската економија до небо, сега го предвидува нејзиниот крах. „СДСM со катастрофалната и расипничка политика ја турка државата кон економски крах. Граѓаните се на...

Read more
Page 282 of 399 1 281 282 283 399

БЕСПЛАТЕН ДНЕВЕН Е-БИЛТЕН

us-embassy