Општество

Д-р Бранко Блажевски: По глава на жител, Скопје има поголем број на приватни клиники од Дубаи!

„И да се прифати целосно нова стратегија за македонското здравство, новата власт ќе се соочи со најголемиот проблем – отпорот од многу моќни компании и многу моќни поединци, чии бизнис-интереси...

Read more

„Зелена алтернатива“: Која е компанијата која ќе произведува медицински канабис во Македонија?

Откако вчера беше отворен погон за производство на масло од канабис за медицински потреби, во кругот на поранешната фабрика ОХИС, денеска граѓанското здружение „Зелена алтернатива“ излезе со став во однос...

Read more

Работнички од Пробиштип „своеволно се одјавиле од работа“!?

Работничкото незадоволство во Источна Македонија се шири одград во град! Денеска во Пробиштип работничките од текстилната фабрика „Мартекс“, штрајкуваа за своите заработени плати за февруари и март. Изминатите неколку дена...

Read more

Д-р Бранко Блажевски: Здравството ни „функционира“ преку криминален „софтвер“ во структурата, инсуфициентен „хардвер“ и провизии!

„Новата влада, новиот министер, мора да сфатат дека ситуацијата во здравството не е алармантна, таа таква беше пред десет години! Денес не можеме да зборуваме за аларм. Денес можеме да...

Read more

Глоба за „Стентон“ поради продолжување на работата и без Б-интегрирана еколошка дозвола

Инспекциските служби во Општина Битола, започнаа постапка за изрекување глоба за фирмата „Стентон“ ДОО, која поседува концесија за ископување на минерални суровини и за изградба на каменоломот кај месноста „Билбил...

Read more

Семинарот за граѓанско новинарство со нов датум – продолжен рокот за аплицирање!

ЦИВИЛ - Центар за слобода го пролонгираше регионалниот семинар за граѓанско новинарство за 22-ри и 23-ти април, во хотелот „Сити Парк“ во Скопје, со почеток во 11 часот, во саботата....

Read more
Page 283 of 340 1 282 283 284 340

БЕСПЛАТЕН ДНЕВЕН Е-БИЛТЕН

us-embassy