Општество

УНЕСКО ќе ги контролира спорните инфраструктурни проекти во Охрид

Комисија на УНЕСКО составена од меѓународни експерти од денеска е во работна посета на Охрид. Како што беше најавено претходно, комисијата требаше да дојде во Македонија во текот на февруари-март,...

Read more

20 години ГОНГ: Времеплов на активистичката и уметничката практика

По повод одбележување на дваесетгодишнината од работењето на хрватската невладина организација „Građani organizirano nadgledaju glasanje - GONG („Граѓаните организирано го набљудуваат гласањето“), една од најпознатите организации на Балканот, чии претставници...

Read more

Образование за резил резултати!

Две третини од младите во Македонија на возраст од 15 години имаат потешкотии со читање и разбирање  проблем со математички операции и природни науки! Според наставниците, соговорници на ЦИВИЛ Медиа,...

Read more

Фотографии за зголемување на видливоста на сексуалните и родовите малцински групи

Коалицијата „Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници“ во партнерство со „ЛГБТИ - Центарот за поддршка“ и „ЛГБТ Јунајтед“ од Тетово, ги повикуваат граѓанките и граѓаните да се пријават на...

Read more
Page 284 of 340 1 283 284 285 340

БЕСПЛАТЕН ДНЕВЕН Е-БИЛТЕН

us-embassy