Општество

„Спас за Валандово“: (Не)подготвеност за ризиците!

Граѓанската иницијатива „Спас за Валандово“ ( #СпасЗаВаландово #ИнформирајСе #АктивирајСе) започнува кампања за зачувување на еколошки чистата Валандовска котлина, за разумно и транспарентно раполагање со нејзините ресурси и за запирање на сите...

Read more

Активистички времеплов „Во потрага по граѓан(к)ите“

По повод дваесетгодишнината од своето постоење, здружението ГОНГ од Хрватска организира регионален активистички и уметнички времеплов „Во потрага по граѓанката/граѓанинот“ во Загреб на 13 април 2017, како и целовечерна културно-уметничка програма,...

Read more

Националистичка контаминација на детска манифестација

„На денот на Априлијадата, на денот на смеата, децата учесници на детскиот фестивал 'Виножито' ('Ylberi'), кои заедно со децата учесници на фестивалот 'Златно славејче' беа дел од манифестацијата на плоштадот...

Read more

Негрижа кон минатото

Некогашната општинска зграда во селото Облешево, каде пред четири децении беше сместена амбуланта во која повремено имаше општ лекар и постојана медицинска сестра, денес е вистинска руина. Со години наназад...

Read more

Семинар за граѓанско новинарство во Скопје

ЦИВИЛ -Центар за слобода ги поканува заинтересираните граѓан(к)и да станат дел од големото семејство граѓански новинарки и новинари кои во досегашните пет семинари за граѓанско новинарство се стекнаа со теоретски и...

Read more

Мемети: Нефункционалните институции спроведуваат партиски агенди!

„На овие избори Државната изборна комисија, како и сите други органи надлежни за спроведување на изборниот процес, потфрлија во очекувањето за квалитетно спроведување на изборите. Имаме проблематичен Избирачки список, на...

Read more
Page 285 of 340 1 284 285 286 340

БЕСПЛАТЕН ДНЕВЕН Е-БИЛТЕН

us-embassy