Categories

„Ајде!“ – Платформата за граѓанска политика ги повика сите граѓани и граѓанки на Македонија, без оглед на нивната припадност или членство во организации, здруженија, иницијативи, синдикати и политички партии,...

Прочитај повеќе...

Новинарката во Утринската програма на ТВ Сител, Кристина Атовска, наместо цвеќе за 8 Март, добила раскин на договорот со медиумот, бидејќи напишала колумна во порталот „Позитив“, во која ја...

Прочитај повеќе...

Tribunus Civilis (Граѓански суд), на своето второ „рочиште” – “Граѓаните против Политичка партија”, им пресуди на лидерот на владејачката партија и на самата партија, за злосторничко здружување против уставниот...

Прочитај повеќе...

Професионално, објективно, избалансирано и непристрасно известување, за голем дел од медиумите во државата се принципи кон кои тие се придржуваат само на хартија. И покрај тоа што пред еден ...

Прочитај повеќе...

Жените од Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС), утре ќе делат едукативни флаери за правата на жената, од 11,00 до 12,00 часот на улицата „Македонија“ во Скопје. Тие ќе ги...

Прочитај повеќе...

Историското значење на 8-ми Март како Меѓународен ден на борбата на жените за економска, политичка и социјална рамноправност со мажите, е причината за вечерашната проекција на Dебатното кино: “Контра...

Прочитај повеќе...

Тимот на ЦИВИЛ за мониторинг и поддршка во Струмица, во присуство на локалните медиуми и заинтересираните граѓанки и граѓани, сподели информации за проектот Напред! и за можноста да се...

Прочитај повеќе...
image_pdfimage_print