ОПШТЕСТВО

Рудар од Пробиштип: Не би го пуштил син ми да работи во рудниците во Македонија!

Пробиштипски рудар зборува за ЦИВИЛ Медиа за условите за работа во рудниците во Македонија. Тој прави паралела меѓу рударството во Македонија и во Србија каде работел последните години, пред да...

Read more

Општините треба да ја зајакнат соработката со граѓанските организации!

Граѓанските организации се важна алатка не само за демократските процеси на државата, туку и во процесот на евроинтеграција. Затоа, треба да се поттикне нивно рамноправно учество во програмите за прекугранична...

Read more

Неопходна е поголема грижа за лицата со посебни потреби!

Скопјанката Роза Мојсовска (50) е уметник и единствен македонски сликар со уста. Талентот го открила во својата седма година,по операцијата на рацете, кога поривот за сликање го реализирала, сликајќи цвет,...

Read more

Протест на таксистите во Скопје

Делод скопските таксисти се собраа пред Владата за да побараат подобри услови за работа од надлежните институции. Како што известува граѓанскиот новинар, таксистите од Асоцијацијата на легални таксисти барааат повлекување...

Read more

Живееме во лага!

ЦИВИЛ - Центар за слобода спроведе анкета низ улиците на Кавадарци. Кавадарчанки и кавадарчани зборуваат за состојбите со социјалната правда и работничките права. https://www.youtube.com/watch?v=81tOVq2D3C8 „Каква правда бараме, кога секој си...

Read more
Page 331 of 399 1 330 331 332 399

БЕСПЛАТЕН ДНЕВЕН Е-БИЛТЕН

us-embassy