fbpx

ПИСМА

Госпоџо Амбасадорка

Џабир Дерала (фото: Кирил Михаилов)

ЏАБИР ДЕРАЛА До проф. Мирјана Најчевска Госпоџо Амбасадорка, Од каде да почнам? Со толку малку зборови, кажавте толку многу. За себе. Не Ви е првпат, но редно е да се...

Read more

Реакција: Скандалозно нарушена автономија на Катедрата по микробиологија и паразитологија на Медицинскиот факултет во Скопје

Професори-членови на Наставно-научен совет на Медицинскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, се обратија до Редакцијата на ЦИВИЛ МЕДИА со наводи за, како што пишуваат, скандалозно нарушување...

Read more

Луд је*е збуњеног

По заканата со бомба, блокирана улицата и испразнета гимназијата „Јосип Броз - Тито“ во центарот на Скопје, 27 октомври 20222 (фото: Б. Јордановска/ЦИВИЛ)

Повод: Заканите со бомби и губењето часови надвор од безбедносните протоколи (првата закана со бомба беше на 26 октомври) Јас, како наставник кој е страшно изреволтиран од глупоштијата која секојдневно...

Read more

Повеќето медиуми не покажуваат општествена одговорност

Повод: Очи силно затворени (објавен: 26 октомври 2022, автор: Џабир Дерала) Имаме огромен проблем со амбиентот кај повеќето медиуми. За жал, повеќето не покажаа општествена одговорност како чинители кои го...

Read more

CIVIL MEDIA NEWSLETTER