Categories

Пред училиштето Саид Најдени во Дебар, каде што се сместени Избирачките места од 534 до 538 е регистриран отворен притисок врз граѓаните и поткуп на гласачи.

Прочитај повеќе...

Набљудувач на ЦИВИЛ во општина Тетово бил спречен да влезе да мониторира. Во избирачкото место 1962 сместено во ОУ А.С. Кикиш.

Прочитај повеќе...

На избирачки места во Општина Аеродром и во Општина Центар на медиумски екипи им била попречувана работата, со тоа што не им бил дозволен влез на избирачките места и...

Прочитај повеќе...

Мониторинг тим на ЦИВИЛ ги посети трите избирачки места 1959, 1960 и 1963 во Тетово кои на овие избори се преместени од објектот на Црвениот крст во ОУ “Гоце...

Прочитај повеќе...

Во Општина Тетово се зголемува процентот на излезеноста на претседателските избори по 10 часот. Општинската изборна комисија информираше дека до 13 часот во Тетово гласале вкупно 13,928 лица или...

Прочитај повеќе...

Општинската Изборна Комисија во Тетово за ЦИВИЛ потврди дека три гласачки места се преместени од објектот на Црвениот Крст каде се наоѓале до сега, во објектот на најблиското училиште...

Прочитај повеќе...

Набљудувачите на ЦИВИЛ започнаа со својот мониторинг на над 150 локации низ целата земја. Тие пријавија дека избирачките места отвориле на време, со исклучок на неколку што доцнеле по...

Прочитај повеќе...

По пријава на еден граѓанин, ЦИВИЛ утврди дека Фејсбук страницата на еден од кандидатите сѐ уште е активна спонзорирана содржина со промотивно видео.

Прочитај повеќе...

ЦИВИЛ ја следи ситуацијата на теренот преку своите 160 акредитирани набљудувачи, но и преку граѓанските новинарки и новинари, соработниците и поддржувачите на организацијата. Воедно, се посветува внимание и на...

Прочитај повеќе...

Од вкупно 817 регистрирани гласачи во затворот Идризово, до 15 часот правото на глас го искористиле 443 затовреници. Таму гласањето сè уште тече, а од ДИК, од каде ги...

Прочитај повеќе...