Categories

Во „Турското маало“ во Струмица, во понеделникот, неколку полицајци се обиделе да приведат еден од жителите, пред штабот на СДСМ. Веднаш се насобрала поголема група на граѓани, која со...

„Законот за државна администрација е со низа недоследности и синдикалните работници бараат тоа да се промени. Законот има двојни аршини и се применува кога треба некој да се казни...

Години на културно назадување, без можност за креативно и слободно изразување, проследени со притисоци и мобинг на културните работници, со непочитување на нивните работнички права и медиумска затвореност…, се...

Професорот на Универзитетот на Југоисточна Европа д-р Али Пајазити реагираше до ЦИВИЛ-Центар за слобода, затоа што неколку пати добивал сериозни закани од непознати лица. Тој се сомнева дека заканите...

И по стотиците пријави од граѓани кои пристигнаа во последните 24 часа во ЦИВИЛ – Центар за слобода, Државната изборна комисија сé уште e без одговори. Освен официјалното соопштение дека се...

„Граѓаните мора да бидат упорни и писмено да се обраќаат до Државната изборна комисија, односно до подрачните единици на ДИК“, изјави правната експертка на ЦИВИЛ –Центар за слобода, адвокатката...

До петок на полноќ, кога завршува кампањата за претстојните избори, закажани за в недела, 11-ти декември, и почнува изборниот молк, на политичките партии им остануваат уште четири дена за...

„Има многу недоследности во трошењето на партиските пари за кампања!“ – е заклучокот на Транспаренси Интернешнел. Претседателката Слаѓана Тасева, изјави во медиумите дека според извештаите кои партиите ги доставиле до...

Во пресрет на предвремените парламентарни избори, закажани за 11-ти декември,  Грин ЦИВИЛ разговараше со министерката за труд и социјална политика, Фросина Ташевска Ременски, за сите актуелни теми кои го...

Жителите на скопското село Ласкарци, во областа Дервен, на патот кон Тетово, се револтирани од актуелните градежни работи на локалните власти, кои имаат за цел – добивање на гласови....