Categories

Професорот на Универзитетот на Југоисточна Европа д-р Али Пајазити реагираше до ЦИВИЛ-Центар за слобода, затоа што неколку пати добивал сериозни закани од непознати лица. Тој се сомнева дека заканите...

Прочитај повеќе...

И по стотиците пријави од граѓани кои пристигнаа во последните 24 часа во ЦИВИЛ – Центар за слобода, Државната изборна комисија сé уште e без одговори. Освен официјалното соопштение дека се...

Прочитај повеќе...

„Граѓаните мора да бидат упорни и писмено да се обраќаат до Државната изборна комисија, односно до подрачните единици на ДИК“, изјави правната експертка на ЦИВИЛ –Центар за слобода, адвокатката...

Прочитај повеќе...

До петок на полноќ, кога завршува кампањата за претстојните избори, закажани за в недела, 11-ти декември, и почнува изборниот молк, на политичките партии им остануваат уште четири дена за...

Прочитај повеќе...

„Има многу недоследности во трошењето на партиските пари за кампања!“ – е заклучокот на Транспаренси Интернешнел. Претседателката Слаѓана Тасева, изјави во медиумите дека според извештаите кои партиите ги доставиле до...

Прочитај повеќе...

Во пресрет на предвремените парламентарни избори, закажани за 11-ти декември,  Грин ЦИВИЛ разговараше со министерката за труд и социјална политика, Фросина Ташевска Ременски, за сите актуелни теми кои го...

Прочитај повеќе...

Жителите на скопското село Ласкарци, во областа Дервен, на патот кон Тетово, се револтирани од актуелните градежни работи на локалните власти, кои имаат за цел – добивање на гласови....

Прочитај повеќе...

Избирачкиот список не смее да стане алатка за манипулација со изборниот резултат! ЦИВИЛ – Центар за слобода, денеска, особено во последните неколку часови, регистира голем број на пријави на граѓан(к)и...

Прочитај повеќе...

Државата ни наликува на еден голем плоштад, каде во секој агол, секоја од 11-те партии и коалиции, учеснички на предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември – по само...

Прочитај повеќе...