ТЕХНОЛОГИИ

ФИТР:  Отворен јавен повик за компании за технолошки развој и брзо прилагодување на Ковид-19, со ова започнува реализацијата на третиот сет економски мерки

Фондот за иновации и технолошки развој објави јавен повик за Технолошки развој за брзо прилагодување на КОВИД-19, наменета за микро, мали и средни компании од Северна Македонија со потенцијал за...

Read more

Ангеловска на „Woman in Tech”: Кризата донесе можности за жените претприемачи и дигитализацијата

Оваа Covid-19 криза, донесе големи предизвици, но истовремено и можности за технологиите и жените претприемачи и истата треба да се искористи за да ги направиме работите подобри во иднина, порача...

Read more

Финансиска поддршка за технолошки развој преку ФИТР за 69 компании

Вкупно 69 компании од пристигнатите 188 апликации ќе добијат финансиска поддршка од Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) преку јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој. Средствата што...

Read more

Прес-конференција на директорот на ФИТР, Јован Деспотовски

е информираме дека директорот на Фондот за иновации и технолошки развој, Јован Деспотовски, денеска (петок, 22.05.2020 година) со почеток во 12:00 часот, ќе одржи прес-конференција. https://www.youtube.com/watch?v=msdf4gceUHE&feature=youtu.be На оваа прес-конференција ќе...

Read more

„TechPack“ – бесплатни софтверски решенија за дигитализација на компаниите погодени од кризата

Бесплатни услуги и софтверски решенија за традиционалните микро, мали и средни претпријатија (ММСп) ќе им понуди платформата „TechPack“ која ја креира Стартап Македонија. Тие заедно со стартап и ИКТ заедницата...

Read more

АЕК ги утврдува условите за одобренија за 5Г, тендер на крајот на годината

Домашни оператори, заинтересирани странски компании и граѓани до 20 месецов, кога истече рокот, доставиле мислења и забелешки до Aгенцијата за електронски комуникации во врска со планираното издавање одобренија за користење...

Read more

Паметен тоалет на иднината – снима, анализира и предупредува на десет различни видови болести

Со напредокот на науката и технологијата нашето одење во тоалет во иднина би можело да претставува не само олеснување за нашиот организам, туку и ослободување од некои стравови за нашето...

Read more
Page 1 of 14 1 2 14
Currently Playing