Categories

Пред училиштето Саид Најдени во Дебар, каде што се сместени Избирачките места од 534 до 538 е регистриран отворен притисок врз граѓаните и поткуп на гласачи.

Прочитај повеќе...

Врз основа на извештаите од набљудувачите, како и според сведоштвата на новинарските екипи, одделни избирачки одбори не им дозволувале пристап на новинарски екипи до избирачките места.

Прочитај повеќе...

Набљудувач на ЦИВИЛ во општина Тетово бил спречен да влезе да мониторира. Во избирачкото место 1962 сместено во ОУ А.С. Кикиш.

Прочитај повеќе...

На избирачки места во Општина Аеродром и во Општина Центар на медиумски екипи им била попречувана работата, со тоа што не им бил дозволен влез на избирачките места и...

Прочитај повеќе...

Мониторинг тим на ЦИВИЛ ги посети трите избирачки места 1959, 1960 и 1963 во Тетово кои на овие избори се преместени од објектот на Црвениот крст во ОУ “Гоце...

Прочитај повеќе...

Во трите избирачки места  1974, 1975 и 1976, сместени во општинската зграда на Општина Тетово  гласањето се одвива во премногу тесни простории.

Прочитај повеќе...

Во Општина Тетово се зголемува процентот на излезеноста на претседателските избори по 10 часот. Општинската изборна комисија информираше дека до 13 часот во Тетово гласале вкупно 13,928 лица или...

Прочитај повеќе...

Податоците од Државната изборна комисија покажуваат дека до 13 часот излезноста на претседателските избори е 19,92%, од обработените 98,34%% од гласачките места, гласале 353.037 гласачи.

Прочитај повеќе...

До 12 часот Министерството за внатрешни работи нема регистрирано нарушувања на јавниот ред и мир во текот на гласањето. Гласањето се одвива мирно, сооопшти на денешната прес конференција Билјана...

Прочитај повеќе...

Првата прес конференција на ЦИВИЛ – Центар за текот на изборниот процес што се одржа во 10 часот, започна со шегата дека изборниот ден започнал со навремено отворање на...

Прочитај повеќе...