fbpx
Џабир Дерала
AP Photo/Mstyslav Chernov

ВО ЖИВО

Мулти култи бриф, деветто издание

Во тек е деветтото издание на неделниот магазин „Мулти култи бриф“ во кое накратко ќе бидат презентирани активностите на Цивил во Иницијативата „Чекор напред кон мултикултурно општество“. https://youtu.be/vAdkEAqBIFc Брифот се...

Read more

Осмо издание на Мулти култи бриф

Во тек е осмото издание на неделниот магазин „Мулти култи бриф“ во кое накратко ќе бидат презентирани активностите на Цивил во Иницијативата „Чекор напред кон мултикултурно општество“. https://youtu.be/WK15VMGHgiU Брифот се...

Read more

Дезинформациите и пропагандата во медиумите: Влијание на проруските наративи врз евроатлантската ориентација на Северна Македонија

Во тек е третата панел дискусија од серијалот „Зад димната завеса“, на тема Дезинформациите и пропагандата во медиумите: Влијание на проруските наративи врз евроатлантската ориентација на Северна Македонија“. Настанот ќе...

Read more

Седмо издание на „Мулти култи бриф“

Во тек е седмото издание на неделниот магазин „Мулти култи бриф“ во кое накратко ќе бидат презентирани активностите на Цивил во Иницијативата „Чекор напред кон мултикултурно општество“. https://www.youtube.com/watch?v=tDWbLTeczWY Брифот се...

Read more

Дезинформациите и пропагандата во медиумите: Влијание на проруските наративи врз евроатлантската ориентација на Северна Македонија

Во тек е втората панел дискусија од серијалот „Зад димната завеса“. Настанот се емитува во живо, на Фејсбук и Јутуб. Тема на панел дискусијата е „Дезинформациите и пропагандата во медиумите: Влијание на...

Read more

Панел на ЦИВИЛ за младите, европските вредности и приоритетите на младиниските политики

Во тек е панелот на ЦИВИЛ „Европските вредности кај младите: Правци и беспаќа“, на кој се зборува за за младите и европските вредности, еднаквата основа за развој во различни сфери...

Read more

„Мулти култи бриф“- шесто издание

Во тек е шестото издание на неделниот магазин „Мулти култи бриф“ во кое накратко ќе бидат презентирани активностите на Цивил во Иницијативата „Чекор напред кон мултикултурно општество“. Брифот се емитува...

Read more

ЦИВИЛ зад димната завеса: Дезинформации и пропаганда – трендови, теми, креатори и дистрибутери

Во тек е панел дискусија и презентација  на ЦИВИЛ под наслов  „Зад димната завеса“. „Зад димната завеса“ е проект за медиумска и граѓанска акција против дезинформациите и пропагандата што го имплементира...

Read more

Здружението „Лесја Украинка“ предупредува на засилената руска пропаганда и побара сузбивање на дезинформации и говорот на омраза во врска со руската инвазијата врз Украина

Здружението на Украинците во Северна Македонија, „Лесја Украинка“, преку соопштение до медиумите  реагира на сè почестите дезинформации во врска со руската инвазијата врз Украина, како и одобрувањето на воените злосторства,...

Read more
Page 1 of 13 1 2 13

CIVILMEDIA NEWSLETTER