fbpx
Оливер Спасовски
Official portrait of NATO Heads of State and Government

ВО ЖИВО

(ВИДЕО) Важно е да се разберат европските вредности

Џабир Дерала, јавен настан на ЦИВИЛ, 26 мај 2021 (фото: И. Чадиноски / ЦИВИЛ)

ЦИВИЛ во живо со Џабир Дерала, видео прилог во кој ќе слушнете малку повеќе за европските вредности и еднаквоста, недискриминацијата и мултикултурализмот како модерни цивилизациски вредности кои се промовираат, негуваат...

Read more

Груби: Еднаквоста е формулата за мултикултурата

Првиот вицепремиер, Артан Груби, на јавниот настан на ЦИВИЛ на тема „Европските вредности – (не)возможна мисија: Еднаквоста, недискриминацијата и мултикултурализмот низ призмата на политиките и практиките на национално ниво“ зборуваше за европските...

Read more

Груби и Алаѓозовски на јавен настан на ЦИВИЛ: „Европските вредности – (не)возможна мисија?“

ЦИВИЛ организира јавен настан на тема „Европските вредности – (не)возможна мисија: Еднаквоста, недискриминацијата и мултикултурализмот низ призмата на политиките и практиките на национално ниво“ денеска (среда, 26 мај) во хотел Парк Резиденс (сала...

Read more

(ВИДЕО) Уметниците се на почетокот и на крајот на секој општествен процес, во мир и во војна

Јавен настан на ЦИВИЛ: „Општествената одговорност на уметниците во промовирањето на мултикултурата и европските вредности“. На фотосот (од лево на десно): Биљана Јордановска, Перо Арсовски, Џабир Дерала. Фото: Г. Наумовски/ЦИВИЛ

Во денешното издание на ЦИВИЛ во живо, во 13:15 часот, стана збор за општествената одговорност на уметниците и интелектуалците. Во овој прилог, скратена Јутуб верзија од прилогот. https://youtu.be/R6bXvx7D-eA Општествената одговорност...

Read more

Арсовски: Различностите е богатства кои се тука околу нас не смееме да ги оставиме неоткриени и не запознаени

Несомнено е дека различностите се предизвик и богатство. Во уметноста и културата поради тоа што се збогатува изборот и можностите на уметникот. Во историјата имаме многу такви примери, во музиката,...

Read more

(ВИДЕО) Арсовски, Иванова, Пошка и Арнаудова на дебата за општествената одговорност на интелектуалците и уметниците во промовирањето на различностите

ЦИВИЛ организира панел дискусија за општествената одговорност на интелектуалците и уметниците во промовирањето на различностите и европските вредности со почеток во 13 часот, во хотел Сити Парк, во Скопје. https://www.youtube.com/watch?v=cNyg-ICxXbs Панел...

Read more
Page 13 of 15 1 12 13 14 15

CIVILMEDIA NEWSLETTER