fbpx
Парада на гордоста, Скопје, 25 јуни 2022 (фото: Тоше Огњанов / VOA)
Рускиот државен пропагандист, Соловјев.
Протести против Г7 во Минхен, во пресрет на Самитот на Г7
Итен состанок на шефовите на Г7 за време на Самитот за нуклеарна безбедност во 2014 година во Хаг. (извор: Wikimedia Commons)

Што е Г7?

Лидерите на државите членки на Г7
Лидерите на државите членки на Г7
Претседателот на САД, Џо Бајден, на излегување од Air Force One по пристигнувањето на аеродромот Франц-Јозеф-Строс во близина на Минхен, Германија, 25 јуни 2022 година, пред самитот на Г7.

ВО ЖИВО

Морачанин, Дерала и Лозановска на онлајн настан на ЦИВИЛ на тема „Циркуларна економија: Потенцијали и предизвици за идните генерации

Во тек е онлајн настанот на тема „Циркуларна економија: Потенцијали и предизвици за идните генерации“ на кој учествуваат лидерката на ДОМ, Маја Морачанин, претставничката на експертската заедница, д-р Ивана Лозановска и...

Read more

Мулти култи бриф, десетто издание

Во тек е десеттото издание на неделниот магазин „Мулти култи бриф“ во кое накратко ќе бидат презентирани активностите на Цивил во Иницијативата „Чекор напред кон мултикултурно општество“. https://youtu.be/Z_KkQLonQ4Y Брифот се...

Read more

Дезинформациите и пропагандата во медиумите: Влијание на проруските наративи врз евроатлантската ориентација на Северна Македонија

Во тек е панел дискусијата од серијалот „Зад димната завеса“, на тема  „Дезинформациите и пропагандата во медиумите: Влијание на проруските наративи врз евроатлантската ориентација на Северна Македонија“. На панелот  учествуваат...

Read more

Во фокусот на ЦИВИЛ: Национализмот и дискриминацијата на локално ниво

Во тек е панел дискусија на ЦИВИЛ на тема национализам и дискриминација на локално ниво. Во најновото издание „Во фокусот“ станува збор за национализмот и дискриминацијата на локално ниво, за...

Read more

Мулти култи бриф, деветто издание

Во тек е деветтото издание на неделниот магазин „Мулти култи бриф“ во кое накратко ќе бидат презентирани активностите на Цивил во Иницијативата „Чекор напред кон мултикултурно општество“. https://youtu.be/vAdkEAqBIFc Брифот се...

Read more

Осмо издание на Мулти култи бриф

Во тек е осмото издание на неделниот магазин „Мулти култи бриф“ во кое накратко ќе бидат презентирани активностите на Цивил во Иницијативата „Чекор напред кон мултикултурно општество“. https://youtu.be/WK15VMGHgiU Брифот се...

Read more

Дезинформациите и пропагандата во медиумите: Влијание на проруските наративи врз евроатлантската ориентација на Северна Македонија

Во тек е третата панел дискусија од серијалот „Зад димната завеса“, на тема Дезинформациите и пропагандата во медиумите: Влијание на проруските наративи врз евроатлантската ориентација на Северна Македонија“. Настанот ќе...

Read more

Седмо издание на „Мулти култи бриф“

Во тек е седмото издание на неделниот магазин „Мулти култи бриф“ во кое накратко ќе бидат презентирани активностите на Цивил во Иницијативата „Чекор напред кон мултикултурно општество“. https://www.youtube.com/watch?v=tDWbLTeczWY Брифот се...

Read more

Дезинформациите и пропагандата во медиумите: Влијание на проруските наративи врз евроатлантската ориентација на Северна Македонија

Во тек е втората панел дискусија од серијалот „Зад димната завеса“. Настанот се емитува во живо, на Фејсбук и Јутуб. Тема на панел дискусијата е „Дезинформациите и пропагандата во медиумите: Влијание на...

Read more
Page 2 of 15 1 2 3 15

CIVILMEDIA NEWSLETTER