Categories

ВРАЌАЊЕ НА ДДВ ДДВ ќе им се враќа на граѓаните од 1 јули

Премиерот Зоран Заев, на трибината во Велес „Силна економија – шанса за сите“ (26 јануари), најави дека концептот повраток на ДДВ за секој граѓанин подразбира секој да добие потрошувачка картичка која ќе евидентира сè што троши. 

„Секој граѓанин со тоа што ќе си врати 15% од ДДВ, ќе биде инспектор… Секој ќе биде принуден да издава фискална сметка. Проекцијата е дека дополнително, не помалку од 300 милиони евра ќе дојдат во буџетот. Не помалку од 150 милиони евра годишно ќе се вратат назад кај граѓаните“, изјави Заев.

Концептот повраток на ДДВ или 15% повратни средства од секоја фискална сметка за секој граѓанин, ќе започне од 1 јули оваа година.

Б. Ј.

Print Friendly, PDF & Email