Categories

АЛБАНИЈА Еди Рама погоден со јајце на собраниската говорница

Седницата на албанското собрание на кратко беше прекината откако пратеникот на опозициската Демократска партија, Ендри Хаша го нападна со јајца премиерот Еди Рама.

Расправата беше прекината за момент, а пратеникот Хаша беше отстранет од салата со интервенција на обезбедувањето.

Потсетуваме дека опозицијата во Албанија се враќа во Собранието по 5 месеци бојкот.

Истовремено на почетокот на пленарното заседание на албанскиот парламент пред зградата се собраа голем број ученици и студенти, кои од повеќе градови во Албанија протестираат веќе 16 ден.

Тие бараат од владата на Рама да ги исполни нивните барања кои главно се однесуваат на подобри услови за студирање.

Print Friendly, PDF & Email