(ЕКСКЛУЗИВНО) Ветон Сурои: Западен Балкан сè уште е во зона на недовршен конфликт

Ветон Сурои беше меѓу групата етнички Албанци, вклучително и водачите на неколку политички партии и локалниот комитет за човекови права, кои организираа тивки демонстрации на 13 јуни 1991 година во Приштина, главниот град на покраината Косово. Речиси 100.000 етнички Албанци носеа отворен ковчег исполнет со рози на гробиштата во Приштина во демонстрации за мир и … Continue reading (ЕКСКЛУЗИВНО) Ветон Сурои: Западен Балкан сè уште е во зона на недовршен конфликт