ИСТРАЖУВАЊЕ: Аксиос 2017, „фантом“ организација набљудува избори и прави анкети, а никој не знае ништо за нив?

ПЕТРИТ САРАЧИНИ На годинешниве локални избори, јавноста повторно слушна за организацијата „Аксиос 2017“, која освен со изборни набљудувачи, овој пат е актуелна и со објавување на спорни предизборни анкети. За „Аксиос 2017“ се знае многу малку. Организацијата нема своја веб страница, ниту објавени јавни податоци, немаат јавни настапи, ниту пак некаде може да се прочита … Continue reading ИСТРАЖУВАЊЕ: Аксиос 2017, „фантом“ организација набљудува избори и прави анкети, а никој не знае ништо за нив?