Изборен рапорт на ЦИВИЛ (1): Независните кандидати немаат простор за маркетинг и дебата во медиумите

Денеска, на полноќ, започна официјалната изборна кампања за локалните избори што ќе се одржат на 17 октомври. ЦИВИЛ им посакува успешна и достоинствена кампања на сите кандидатки и кандидати. Според податоците што за оваа прилика ги подготви Мониторинг тимот на ЦИВИЛ, за градоначалничката функција се натпреваруваат 297 кандидати, меѓу кои 26 се независни. Тоа не … Continue reading Изборен рапорт на ЦИВИЛ (1): Независните кандидати немаат простор за маркетинг и дебата во медиумите