Јовановиќ: Од Предлог-буџетот да се исклучи субвенционирање на придонесите на високопрофитабилните компании и високите плати

ЦИВИЛ Медиа разговараше со Бранимир Јовановиќ за Предлог-Буџетот за 2020 година, што значи тоа за македонската економија, како и за предлогот на Владата да се укине прогресивниот данок. „За мене лично не е толку проблем тоа што буџетот изнесува речиси 4 милијарди евра, затоа што ние како држава имаме релативно мал буџет. Кога ќе се … Continue reading Јовановиќ: Од Предлог-буџетот да се исклучи субвенционирање на придонесите на високопрофитабилните компании и високите плати