Медиуми, објективност и мелено месо

ЏАБИР ДЕРАЛА Медиумите ја киднапираа реалноста. Ништо не се случува надвор од нив. Кој ќе го придобие вниманието на публиката, тој е најдобрата стока на политичкиот пазар. Вредности? Што е тоа? Времето, поплавата, спасувачките екипи и Господ Личноста „А“ вели дека надвор врне, а личноста „Б“ вели дека е сончево. Работата на новинарките и новинарите … Continue reading Медиуми, објективност и мелено месо