Нада Прља со „АдаН во градот на огнот“ во МСУ

Денеска, со почеток во 20 часот во Музејот на современата уметност – Скопје ќе биде отворена изложба на Нада Прља со наслов „АдаН во градот на огнот“. Во рамки на инсталацијата инкорпорирани се стрип, скулптура, цртежи, графити и дела позајмени од колекцијата на МСУ. Под влијание на глобалната криза, што подразбира дека можниот крај не … Continue reading Нада Прља со „АдаН во градот на огнот“ во МСУ