Национализмот не води кон победа на едните или другите – сите губат

ЏАБИР ДЕРАЛА Национализмот, верската омраза и расизмот во сите нивни облици и степени на радикализам постојат кај сите заедници на Балканот. И многу пошироко, се разбира. Одлика на национализмот и другите видови омраза врз основа на потеклото и припадноста е што тие се шират побрзо, а се гасат и многу потешко и подолго од шумски … Continue reading Национализмот не води кон победа на едните или другите – сите губат