Categories

МРЕЖА „Оние кои се геј, со кого растеле?“

Најавената Парада на гордоста, која треба да се одржи на 29 јуни во Скопје, предизвика многу реакции од граѓаните, некои позитивни, а некои непотребни и хомофобични. Како реакција на тие коментари, пренесуваме еден Твитер статус во продолжение:

„Колку јак аргумент е: Децата треба да растат со мајка и татко. Оние кои се геј, растеле со кого?
Оние кои се криминалци, растеле со кого? Оние кои се психопати, растеле со кого? Во заостаната земја, заостанат аргумент.“.

 

Ангела Петровска

Print Friendly, PDF & Email