Панел на ЦИВИЛ во Гостивар: Пописот е од суштинско значење, процесот е математичка операција, а не политичка

ЦИВИЛ одржа панел дискусија на тема „Попис: Статистика, не политика“ во општина Гостивар, во која учествуваа градоначалник на општина Гостивар, Арбен Таравари, претседателот на Советот, Бесим Мемеди, координаторот на советничка група на СДСМ, Зоран Ангелов и советникот од ВМРО-ДПМНЕ, Марјан Силјаноски. Панелот го модерираше Џабир Дерала од ЦИВИЛ. На панелот беа поканети и претставници на … Continue reading Панел на ЦИВИЛ во Гостивар: Пописот е од суштинско значење, процесот е математичка операција, а не политичка