Categories

ФОТО НА ДЕНОТ Последното упориште на ИСИС, висок ризик за цивилите

Во денови кога ИСИС ги брани своите последни упоришта во Сирија, Хјуман рајтс воч ја алармира светкста јавност за страотната состојба на цивилите во подрачјата зафатени со воени дејствија. Само во текот на зимата, 61 бебе умреле од студ и глас. На фотографијата, колона од цивили во близина на градот Багуз. 

извор: Human Rights Watch

Print Friendly, PDF & Email