Categories

ВИКИЛИКС Приведен Џулијан Асанж

Џулијан Асанж, основачот на Викиликс денеска е приведен од британската полиција. Приведувањето на Асанж се случило во Амбасадата на Еквадор во Лондон, каде што престојува од 2012 година, по прекинувањето на азилот од Еквадор, заради објавувањето на информации кои биле поврзани со приватниот живот на претседателот.

Print Friendly, PDF & Email