Руската сенка над Северна Македонија

ЉУБОМИР КОСТОВСКИ Малкумина во земјава знаат дека рускиот претседател Владимир Путин, во рамки на тогаш живото Партнерство за мир, присуствувал на Самитот на НАТО во април 2008. Партнерството за мир беше форма која требаше да биде одговор на непостоењето на биполарен свет и замена со добри взаемни односи меѓу некогашните непријателски сили, односно сојузи. Оттаму … Continue reading Руската сенка над Северна Македонија