Симовски: Нема да дозволиме политизација на пописот, јавноста треба да ги знае сите детали

На тема попис, директорот на Државниот завод за статистика, Апостол Симовски, на панелот на ЦИВИЛ -Попис: Помеѓу статистиките и политиките, опширно и детално образложува за сите детали околу процесот на пописот на населението. Симовски на панелот најави и детално опиша и неколку новини, најави дека пописот нема да дозволи да се политизира, го објасни целосниот … Continue reading Симовски: Нема да дозволиме политизација на пописот, јавноста треба да ги знае сите детали