Categories

ХУМАНОСТ Со акцијата „Нахрани 10.000“ собрани се 6000 килограми храна

Десетте градови низ Македонија, кои се вклучија на акцијата „Нахрани 10.000“, ја надминаа планираната храна која сакаа да ја соберат и обезбедија 6 тони храна која е наменета за социјално загрозените категории лица и семејства.

Граѓаните и компаниите кои се вклучени во акцијата донираа ориз, грав, сол, шеќер, брашно, тестенини, масло за готвење, грашок, конзервирана риба, супа, бисквити, кечат, леќа, конзервирано овошје и зеленчук.

При собирањето на храната помогнале над 200 волонтери од дваесеттина организации, кои изминатиот период ја пакувале храната во пакети и започнле да ја делат.

„Акцијата покажа дека хуманоста е силна страна на нашите сограѓани, па затоа се надеваме дека ќе се зголеми нивниот интерес со посебен фокус на компаниите“, велат организаторите.

А. П. 

Print Friendly, PDF & Email