Таравари: Алијанса е алтернативата која Aлбанците ја гледаат како партија што треба да ја смени ДУИ

Претседателот на Алијансата за Албанците (АА), Др. Арбен Таравари во интервју за ЦИВИЛ Медиа, зборуваше за политичките актуелности во земјава. Според Таравари, во ситуацијата во која се наоѓа државата во моментов, би била штетна нова политичка авантура како онаа во 2021 година за обезбедување ново парламентарно мнозинство со опозициските ВМРО-ДПМНЕ и Левица. „Во оваа ситуација, … Continue reading Таравари: Алијанса е алтернативата која Aлбанците ја гледаат како партија што треба да ја смени ДУИ