ЦИВИЛ го обновува повикот за поддршка на Иницијативата „Крај за расипништвото“ за укинување или драстично намалување на привилегиите на функционерите

ЦИВИЛ денеска го обновува повикот до граѓанките и граѓаните за поддршка на Иницијативата #КрајЗаРасипништвото, која, во нејзината онлајн верзија до сега ја потпишале над 2.500 луѓе. „Можеби не сме први што зборуваат на оваа тема, но ќе бидеме последни!“ – изјави Џабир Дерала, претседател на ЦИВИЛ, повторувајќи го ставот на организацијата изнесен на двата јавни … Continue reading ЦИВИЛ го обновува повикот за поддршка на Иницијативата „Крај за расипништвото“ за укинување или драстично намалување на привилегиите на функционерите