(ВИДЕО) Гласање за Путин на „слободни, фер и демократски“ избори на руски начин во окупираните терирории

Москва започна широка кампања со која им порача на жителите на окупираните делови на Украина да гласаат на претседателските избори во Русија. За прв пат националното гласање се одржува во текот на три дена (15-17 март), но дополнително порано гласање веќе започна во окупираните делови на четири украински региони: Запорижја, Херсон, Донецк и Луганск. Гласањето … Continue reading (ВИДЕО) Гласање за Путин на „слободни, фер и демократски“ избори на руски начин во окупираните терирории