Categories

ИСТРАГА Возачи на Брза помош во Романија осомничени за починати лица поради крадење бензин

Романското обвинителството води истрага за 16 возачи на Брзата помош кои се осомничени за крадење бензин од возилата, во период од 2013 до 2015 година, што можело да доведе до смрт на осум пациенти. Тие се сомничат дека полека возеле до болниците.

Возачите се суспендирани додека истрагата е во тек, објави агенцијата АП. Романската министерка за здравство, Сорина Пинтеа, рече дека е премногу рано да се каже дека ова кривично дело довело до смрт на пациентите.

Print Friendly, PDF & Email